Çarşaf Böreği

Bu böreği iki hafta önce hazırlamıştık, ancak geçen hafta grip olup yataklara düştüğüm için ancak şimdi yayınlayabiliyorum. Eskiden de grip olurduk ama böyle yataklara düşmezdik.
Biz mi yaşlandık, yoksa bu gripler mi değişti bilemiyorum.
Annem ile birlikte hazırladığımız böreklerin pişmiş halinin,
hatta şöyle tabağa konulmuş ve yemeye hazır halinin de fotoğrafı yok tabii ki...
Fotoğrafını çekmeme bile fırsat vermeden yediler ;)
Nasıl bir lezzetten bahsettiğimi siz düşünün...



Malzemesi

Hamuru için
2,5-3 su bardağı su (yarım litre)
Tuz
Alabildiği kadar un

İçi için
Peynir
4 yemek kaşığı Yoğurt
Maydanoz (isteğe bağlı)

Yufkaların arasına
Yarım paket margarin (eritilecek)
yarım çay bardağı sıvıyağ

Üzeri için
Sıvıyağ

Hazırlanışı

 Çok sert olmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur ve 15-20 dakika üzeri örtülerek dinlendirilir.

Fotoğraftaki gibi pazılanır. (Ben 3 tepsi yaptığım için pazılar fazla siz hamuru 4'e bölün)

Önce bir parçasını servis tabağından azıcık daha büyük şekilde (biraz un ile) açılır ve üzeri yağlanır. İkinci pazı da aynı şekilde açılır ve ilk yufkanın üzerine konulur, onunda üzeri yağlanır. Bu işlem 3. ve 4. pazılar içinde uygulanır.
Sonuç olarak bir tepsi için 4 pazı açılarak ikişerli olarak yağlanır. Fotoğraftaki gibi iki yufka elde etmiş olacağız ve bu şekilde 5 dakika kadar dinlendirilir. 
Önce ilk yufka temiz bir örtünün üzerine alınır ve kenarlarından çekerek fotoğraftaki gibi açılır.

Açıldıktan sonra tekrar yağlayacağız.
İç malzememiz için peynir, yoğurt ve maydanoz karıştırılır ve bu karışımın yarısı yufkanın üzerine yayılır. Örtünün bir kenarından kaldırarak yufka rulo halinde sarılır.

Rulo halindeki hamur kendi çevresine sarılır ve tepsiye alınır.
İkinci yufkaya da aynı işlem yapılır ve ilk böreğin çevresine sarılır.
Üzeri güzelce yağlanır, başka bir şey sürülmez.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir ve afiyetle yenir.
Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. Afiyet olsun,eminim çok güzeldir.Patatesli de olsa güzel olurdu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iç malzemeler için değişik alternatifler denenebilir. patatesli- kıymalı ya da ıspanaklı da çok yakışıyor.

      Sil
  2. Nefis bir börek oluyor gerçekten. Elinize emeğinize sağlık. Bana da beklerim. Sevgi ve muhabbetle :)

    YanıtlaSil
  3. Cok güzel gorunuyor yufkayı ıncecık açmışsınız elınıze sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin olun göründüğünden kolay...

      Sil
  4. Ayyy harika gözüküyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. nede güzel anlatmışsınız e hani bunun pişmisi tabi pişince yediler ve de sizde resim çekemediniz birde baktınız bitmiş böyle güzel börek yenir de tabiki elinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Allahımm sana geliyorummm
    börek hastası bir diyet insanına hiç iyi gelmedi bu :)
    harika görünüyor
    ellerinize sağlkkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de blog yazmaya başladığımdan beri diyet yapamıyorum ;) Çok ihtiyacım olmasına rağmen ;)

      Sil
  7. yok yok gripler değişti bence:) çok geçmiş olsun. Börek pişince harika olmuştur eminim, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Bayılırımmmm bayıldımm :))))
    Çok sevgiler :))

    Çokda geçmiş olsun !

    YanıtlaSil
  9. Lezzet harika tabii ama gerçekten çok emek. Çok kolay demişlerdi bana kolay gelmemişti. Ellerinize sağlık annenin senin
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. merhaba
    oturup açamk lazım simdi herkez hazırcı.ellerinize saglık,bende beklerim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarığı Burma / Burma Baklava (Bayram Tatlıları)

Arnavut Böreği (Pırasalı)

Bazlama