Tavada İçli Ekmek (El Açması)
İçi için
4-5 adet patates
Kırmızı pulbiber
Karabiber
Tuz
Üzeri için
Tereyağ ya da margarin
Tavada İçli Ekmek Nasıl Yapılır?
Önce içimizi hazırlayalım. Patatesleri yıkayıp haşlayın (Ben düdüklü tencerede 5 dakika pişiriyorum). Haşlanan patateslerin kabuğunu soyun ve çatalla ezin. İçine tuz, karabiber ve kırmızı pulbiber ekleyerek lezzetlendirin. Patatesli istemezseniz başka bir iç malzemesi de kullanabilirsiniz.
4-5 adet patates
Kırmızı pulbiber
Karabiber
Tuz
Üzeri için
Tereyağ ya da margarin
Tavada İçli Ekmek Nasıl Yapılır?
Önce içimizi hazırlayalım. Patatesleri yıkayıp haşlayın (Ben düdüklü tencerede 5 dakika pişiriyorum). Haşlanan patateslerin kabuğunu soyun ve çatalla ezin. İçine tuz, karabiber ve kırmızı pulbiber ekleyerek lezzetlendirin. Patatesli istemezseniz başka bir iç malzemesi de kullanabilirsiniz.
Hamuru için unun
ortasını açın ve suyu ekleyin. Kenarlarından hafif hafif un ekleyerek çok sert
olmayan, ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurun
üzerini nemli bir bezle örtün ve 15-20 dakika dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan yumurta
büyüklüğünde bezeler alın ve un yardımı ile servis tabağı büyüklüğünde açın (Açmaya başladığınızda diğer bezelerin üzerini nemli bir bezle örtün ki hamurlar kurumasın). İç
harcı açtığınız hamurun bir yarısına yayın ve diğer yarısını üzerine kapatın.
Kenarlarını iyice yapıştırın ya da ince kenarlı bir tabak yardımıyla kesin.
Teflon tavayı ocakta
ısıtın ve içli ekmekleri yağsız olarak her iki yüzünü de pişirin. Pişen ekmeği
tavadan aldıktan sonra üstlerini hafif yağlayabilirsiniz. Biraz daha yumuşak
olur. Hamur bitene kadar bu şekilde pişirin. Biz çocuklar için birazını kaşarlı
ve peynirli yaptık. Onlarda çok lezzetli oldu.
Sıcak sıcak servis
edin.
Afiyet olsun…
Nefis görünüyorlar. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok güzel olur ellerinize sağlık
YanıtlaSil