Tavada İçli Ekmek (El Açması)




Hamuru için
Yarım litre su (2,5 su bardağı)
Tuz 
Alabildiği kadar un


İçi için
4-5 adet patates
Kırmızı pulbiber
Karabiber
Tuz

Üzeri için
Tereyağ ya da margarin


Tavada İçli Ekmek Nasıl Yapılır?

Önce içimizi hazırlayalım. Patatesleri yıkayıp haşlayın (Ben düdüklü tencerede 5 dakika pişiriyorum).  Haşlanan patateslerin kabuğunu soyun ve çatalla ezin. İçine tuz, karabiber ve kırmızı pulbiber ekleyerek lezzetlendirin. Patatesli istemezseniz başka bir iç malzemesi de kullanabilirsiniz.

Hamuru için unun ortasını açın ve suyu ekleyin. Kenarlarından hafif hafif un ekleyerek çok sert olmayan, ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 15-20 dakika dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alın ve un yardımı ile servis tabağı büyüklüğünde açın (Açmaya başladığınızda diğer bezelerin üzerini nemli bir bezle örtün ki hamurlar kurumasın). İç harcı açtığınız hamurun bir yarısına yayın ve diğer yarısını üzerine kapatın. Kenarlarını iyice yapıştırın ya da ince kenarlı bir tabak yardımıyla kesin.

Teflon tavayı ocakta ısıtın ve içli ekmekleri yağsız olarak her iki yüzünü de pişirin. Pişen ekmeği tavadan aldıktan sonra üstlerini hafif yağlayabilirsiniz. Biraz daha yumuşak olur. Hamur bitene kadar bu şekilde pişirin. Biz çocuklar için birazını kaşarlı ve peynirli yaptık. Onlarda çok lezzetli oldu.

Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun…





Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

A Spoonful of Sugar-Çikolatalı Tart

Sodalı Börek (Yumurtasız)