Elmalı Kurabiye
Merhaba Sevgili Dostlar,
uzun bir aradan sonra tekrar yazıyorum. Özlemişim...
Malzemeler
Hamur için;
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet kabartma tozu
Alabildiği kadar un
İç için;
6 adet orta boy elma
1/2 su bardağı kadar şeker
yarım çay bardağı su
İri kıyılmış ceviz
Tarçın
Üzeri için;
Pudra Şekeri
Hazırlanışı
Önce elmalarımızı soyup rendeliyoruz. Elmalara suyu ve şekeri ekliyoruz ve teflon tavada suyunu çekinceye kadar pişirin. Şekeri elmaların tadına göre ayarlayabilirsiniz. Açıkçası ben de çok ölçmüyorum. Elmaların tadına bakarak şeker miktarı arttırılıp, azaltılabilir ;) Ocaktan aldıktan sonra ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Daha sonra hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun.
Kulak memesi denilen kıvamda ;) Hamuru yoğurduktan sonra üzerini örterek buzdolabında 1-2 saat bekletirseniz, daha kıyır kıyır kurabiyeler olur. Bekletme imkanımız yoksa en azından 15 dakika dinlendirin.
Daha sonra hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alarak yuvarlayın ve elinizde açın iç malzemesini koyarak yarım ay şeklinde kapatın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Eğer yağlı kağıt kullanmıyorsanız kesinlikle tepsiyi yağlamayın. Yağlarsanız kurabiyeler tepsiye yayılacaktır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekerini serpin ki üzerini tutsun ;)
Alternatif olarak üçgen şeklinde de yapabilirsiniz. Bunun için hamuru 6 ya da 8 parçaya ayırın ve servis tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamuru kurabiyelerinizi istediğiniz büyüklüğe göre 6 ya da 8'e bölebilirsiniz. Kurabiyeler
küçük küçük lokmalık olsun derseniz 8'e bölebilirsiniz.
Fotoğraflı tarif için TIKLAYIN...
Afiyet olsun...
en sevdiğim .... sevgiler...
YanıtlaSilelmalı kurabiye favorim :)
YanıtlaSilElmalı kurabiyeye bayılırım :)
YanıtlaSilMuhteşem bir görüntü. ELMALI kurabiye vazgeçilmezlerinden biri. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, elmalı kurabiye çok severim :))
YanıtlaSil