Ispanaklı Dilim Börek
Bayramda hazırladığım dilim börekler... Tabağa alıp daha afilli fotoğraflarını çekebilirdim ama fırsat olmadı. Evimiz bu bayramda da doldu, doldu, taştı. Allah eksikliklerini göstermesin. Bayramda hazırladığım ikramlarda daha bitmedi. Yeni tarifler çok yakında...
Dilim böreği daha önce peynirli iç ile yapmıştım o da çok lezzetli olmuştu ama ıspanak bu böreğe gerçekten çok yakıştı.
Sevgiyle kalın...
Malzemesi
2 yufka için iç harcı (Eğer daha fazla yufka kullanacaksanız, malzemeyi her 2 yufka için aynı ölçüde arttırabilirsiniz.)
1 adet yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 yufka için iç harcı (Eğer daha fazla yufka kullanacaksanız, malzemeyi her 2 yufka için aynı ölçüde arttırabilirsiniz.)
1 adet yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
İç malzemesi
Ispanak
Soğan
Sıvıyağ
Kırmızı pulbiber
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
İsteğe bağlı susam ya da çörekotu
Ispanaklı Dilim Börek Nasıl Yapılır?
Öncelikle iç harcı hazırlayın. Ispanakları ayıklayıp yıkayın ve ince ince doğrayın. Soğanı incecik doğrayın ve sıvı yağda hafif soteleyin. Soğanın rengi değişmeye başlayınca içine ıspanağı ekleyin ve kavurun. En son tuzunu ve biraz kırmızıbiber ekleyerek ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
İsteğe bağlı susam ya da çörekotu
Ispanaklı Dilim Börek Nasıl Yapılır?
Öncelikle iç harcı hazırlayın. Ispanakları ayıklayıp yıkayın ve ince ince doğrayın. Soğanı incecik doğrayın ve sıvı yağda hafif soteleyin. Soğanın rengi değişmeye başlayınca içine ıspanağı ekleyin ve kavurun. En son tuzunu ve biraz kırmızıbiber ekleyerek ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Bir kapta yumurta,
yoğurt ve yağı karıştırın.
Daha sonra yufkalardan birini masaya serin ve iç harcın yarısını üzerine sürün. Daha sonra ikinci yufkayı üzerine serin ve kalan iç harcı yufkanın üzerine sürün. Kullanacağınız iç malzemeyi yufkaların üzerine serpin. Yufkanın kenarlarını hafif içeri katlayın (yaklaşık 10-15 cm) içe katlayın. Yufka kare şeklini alsın. Yufkanın bir ucundan başlayarak dört parmak eninde çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapın.
Daha sonra yufkalardan birini masaya serin ve iç harcın yarısını üzerine sürün. Daha sonra ikinci yufkayı üzerine serin ve kalan iç harcı yufkanın üzerine sürün. Kullanacağınız iç malzemeyi yufkaların üzerine serpin. Yufkanın kenarlarını hafif içeri katlayın (yaklaşık 10-15 cm) içe katlayın. Yufka kare şeklini alsın. Yufkanın bir ucundan başlayarak dört parmak eninde çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapın.
Rulo şekline gelen
yufkayı 3 parmak kalınlığında dilimleyin ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve isterseniz susam ya da çörekotu ile süsleyin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri nar gibi oluncaya kadar pişirin.
Saklama kabına koyarak ve buzdolabında muhafaza ederseniz tazeliğini uzun süre
koruyan bir börek.
Afiyet olsun...
Not: Böreği hazırlayıp pişirmeden buzluğa atabilirsiniz. Pişireceğiniz zaman buzunun çözülmesine gerek yok. Buzluktan çıkartıp, üzerine yumurta sarısı sürüp direk fırına verebilirsiniz.
Ben öyle yapıyorum gerçekten çok pratik oluyor.
Sevgiyle kalın...
Not: Böreği hazırlayıp pişirmeden buzluğa atabilirsiniz. Pişireceğiniz zaman buzunun çözülmesine gerek yok. Buzluktan çıkartıp, üzerine yumurta sarısı sürüp direk fırına verebilirsiniz.
Ben öyle yapıyorum gerçekten çok pratik oluyor.
Sevgiyle kalın...
Tarif için Yetur'la Lezzet Kareleri sayfasının yazarı Yeşim Hanıma çok teşekkür ediyorum. Kendisini beğenerek takip ediyorum ve denediğim tariflerinde şimdiye kadar hiç pişman olmadım.
Çok severim. Dilim dilim de harika görünüyor.
YanıtlaSilçok pratik gözüküyor.
YanıtlaSilharikaa elinize sağlık :)
YanıtlaSilIspanaklı börek benim en sevdiğim :) Böyle dilim şeklinde yapmamıştım denicem ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilNefisssss kışkırtıcı. Çıtırtısını ağzımda hissettim
YanıtlaSilolsada bir tane yesem dedim canım.çok lezzetli görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEl açması gibi olmuş.Elinize sağlık :)
YanıtlaSilellerine sağlık bende yeni blogum var sizin blogunuz kadar güzel olmasada
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok harika gözüküyorlar
YanıtlaSileellerıne sağlık en sevdığım ıspanaklı böre
YanıtlaSil