Ispanaklı Dilim Börek


Bayramda hazırladığım dilim börekler... Tabağa alıp daha afilli fotoğraflarını çekebilirdim ama fırsat olmadı. Evimiz bu bayramda da doldu, doldu, taştı. Allah eksikliklerini göstermesin. Bayramda hazırladığım ikramlarda daha bitmedi. Yeni tarifler çok yakında...

Dilim böreği daha önce peynirli iç ile yapmıştım o da çok lezzetli olmuştu ama ıspanak bu böreğe gerçekten çok yakıştı.

Sevgiyle kalın...

Malzemesi
2 yufka için iç harcı (Eğer daha fazla yufka kullanacaksanız, malzemeyi her 2 yufka için aynı ölçüde arttırabilirsiniz.)
1 adet yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ

İç malzemesi 
Ispanak

Soğan
Sıvıyağ
Kırmızı pulbiber

Üzeri için;
1 yumurta sarısı
İsteğe bağlı susam ya da çörekotu

Ispanaklı Dilim Börek Nasıl Yapılır?


Öncelikle iç harcı hazırlayın. Ispanakları ayıklayıp yıkayın ve ince ince doğrayın. Soğanı incecik doğrayın ve sıvı yağda hafif soteleyin. Soğanın rengi değişmeye başlayınca içine ıspanağı ekleyin ve kavurun. En son tuzunu ve biraz kırmızıbiber ekleyerek ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Bir kapta yumurta,  yoğurt ve yağı karıştırın.

Daha sonra yufkalardan birini masaya serin ve iç harcın yarısını üzerine sürün. Daha sonra ikinci yufkayı üzerine serin ve kalan iç harcı yufkanın üzerine sürün. Kullanacağınız iç malzemeyi yufkaların üzerine serpin. Yufkanın kenarlarını hafif içeri katlayın (yaklaşık 10-15 cm) içe katlayın. Yufka kare şeklini alsın. Yufkanın bir ucundan başlayarak dört parmak eninde çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapın.
Rulo şekline gelen yufkayı 3 parmak kalınlığında dilimleyin ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve isterseniz susam ya da çörekotu ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri nar gibi oluncaya kadar pişirin. Saklama kabına koyarak ve buzdolabında muhafaza ederseniz tazeliğini uzun süre koruyan bir börek.


Afiyet olsun...

Not: Böreği hazırlayıp pişirmeden buzluğa atabilirsiniz. Pişireceğiniz zaman buzunun çözülmesine gerek yok. Buzluktan çıkartıp, üzerine yumurta sarısı sürüp direk fırına verebilirsiniz. 
Ben öyle yapıyorum gerçekten çok pratik oluyor.
Sevgiyle kalın...

Tarif için Yetur'la Lezzet Kareleri sayfasının yazarı Yeşim Hanıma çok teşekkür ediyorum. Kendisini beğenerek takip ediyorum ve denediğim tariflerinde şimdiye kadar hiç pişman olmadım.

Yorumlar

  1. Çok severim. Dilim dilim de harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Ispanaklı börek benim en sevdiğim :) Böyle dilim şeklinde yapmamıştım denicem ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Nefisssss kışkırtıcı. Çıtırtısını ağzımda hissettim

    YanıtlaSil
  4. olsada bir tane yesem dedim canım.çok lezzetli görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. El açması gibi olmuş.Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık bende yeni blogum var sizin blogunuz kadar güzel olmasada

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık çok harika gözüküyorlar

    YanıtlaSil
  8. eellerıne sağlık en sevdığım ıspanaklı böre

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarığı Burma / Burma Baklava (Bayram Tatlıları)

Arnavut Böreği (Pırasalı)

Evde Mayasız Peynir Yapımı