Gözleme
Gece vakti çocukları acıkırsa annemin yapamayacağı şey yoktur ;)
Canları ne istiyorsa paşaların yer-saat fark etmez.
Tipik bizimkiler işte... Bizim er kişiler bu aralar çok yoğun çalışıyorlar öğlen yemeğini geç yedikleri için akşam yemeğinde mızırdanıyorlar. Saat ilerleyince de acıkıyorlar, sonuç gece vakti "gözleme"...
Bu saatte ağır olur, daha hafif bir şeyler hazırlayım falan dedim ama "gece kahvaltısı" yapacaklarmış, yani onlar için yeterince hafif...
Ben de gözlemeleri hem pişirdim hem söylendim.
Gerçi kime söyleniyorum benim oğlum da dayılarına çekmiş, ne zaman canının ne isteyeceği belli olmuyor. Sanırım bizden kaynaklanıyor kıyamıyor, üşenmiyoruz ya...
Onun için de istekler hiç bitmiyor.
Canlarım benim...
ve itiraf ediyorum, pişerken o kadar güzel koktu ki dayanamadım ben de yedim ;)
Malzemeler (yaklaşık 9 gözleme)
3 su bardağı su
un (unun ölçüsü niye yok diyeceksiniz ama inanın markasına göre ne kadar su ile özleştiği değişiyor)
tuz
Arasına sürmek için
sıvıyağ
Üzerine sürmek için
margarin ya da tereyağ
Hazırlanışı
Geniş bir kaba yaklaşık 2 su bardağı kadar un koyun ve suyu azar azar ekleyerek karıştırın. Mutlaka cıvık olacaktır. İstediğiniz kıvama gelinceye kadar azar azar un ekleyin. kıvamı ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak. Hamurun üzerini kuru bir bezle örtüp yaklaşık 15-20 dakika dinlendirin.
Hamuru 9 pazı olacak şekilde bölün ve yuvarlayın. Açmayacağınız pazıların üzerini örtün, kurumasın.
Hamuru un yardımı ile yufka inceliğinde açın. İçine sıvı yağ sürün (ben ayçiçek yağı kullandım) ve zarf şeklinde katlayın. Eğer pişirecek biri varsa hem açıp hem pişirebilirsiniz. Ya da benim gibi hazırlayıp sofra bezine alıp daha sonra pişirebilirsiniz.
Pişirme olayı çok önemli... Teflon tavada yağsız pişiriyoruz. Şöyle anlatayım; ocağınız harlı yanacak, tava iyice ısınacak, gözlemeyi tavaya alın yaklaşık 30 saniye dursun çevirin hafif alazlanmış olacaktır, o tarafı margarin ya da tereyağ ile yağlayın ve tekrar çevirin diğer tarafını da yağlayın. İlk yağladığınız ve çevirdiğiniz taraf pişince tekrar çevirin, diğer tarafı da istediğiniz şekilde kızarsın ve tavadan alın. Çok kuru ise tavadan alınca azıcık daha yağlayabilirsiniz.
Bu şekilde hepsini pişirin.
Ellerimize sağlık...
Sevgiyle kalın...
Nefis görünüyor ellerine sağlık. Paylaşım için teşekkürler, sevgiler ♥
YanıtlaSilKızsal Şeyler
gece gece ay ay ay hep kalori:))) bizimkiler de 2 de falan yiyor yemek ben uyuyorum
YanıtlaSilçok güzel gözüküyorlar. Canım çekti. Elinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Gözleme nefis olmuş. Afiyetler olsun.. Sevgiler..:)
YanıtlaSilSaka gibi:))) bu aksam biraz işim uzadı ve eve geç geldim 8.30 falan... mutfaktan inanilmaz cekici kokular geliyor..... annem yine dokturmus:)) Hiç üşenmeden peynir,patates ve tahinli üç çeşit gözleme yapmış. Desenize bugün gözleme günü:)))))
YanıtlaSilSize de afiyet olsun...
Bazen canım o kadar çok çekiyor ki annee tavada hemen yapsana diye bağırıyorum ama hazır yufka ile :)) ellerinize sağlık
YanıtlaSil