Herkesin Bir Gezegeni Var (Anasınıfı Proje Ödevi)



Her zaman kurabiye yapacak halimiz yok ya, arada bir de proje ödevi yaparız.
Bu ödev oğlumun Ocak Ayı proje ödevi...

Konusu "Herkesin bir gezegeni var" ...

Her öğrenci kendi yaşamak istediği ya da yaşamayı düşlediği gezegeni oluşturuyor. Projenin amacı gezegenler ve güneş sistemi hakkında öğrenilen konuları pekiştirmek.



Aslında tek bir gezegen hazırlanabilirdi ama oğlum gezegenini Güneş Sistemine yerleştirmek istedi.

En başından anlatayım. Ana sınıfı olduğumuz için bu ödevlere daha yabancıyız. Önce oğlumla ödevi hakkında konuştuk. Bir gezegenin olsa nasıl bir gezegen olurdu? Hangi gezegene benzerdi? ya da Güneş sistemindeki hangi gezegende yaşamak isterdin? gibi mantıksız sorular soruyordum.

Kuzey gayet sakin bir şekilde "Anne, Dünya yaşamak için çok güzel, neden başka bir gezegende yaşamak isteyim ki?" dedi.

Bu da demek oluyor ki ödeve 1-0 yenik başlıyoruz. Ödevi için hayal kurduğumuzu söyledim. Bunun üzerine kendi gezegenini tasarladı ama başka bir gezegende canı sıkılırmış diğer gezegenlere seyahat etmek istermiş. Hayal bu ya onun için ödevimize uzay gemileri yerleştirdik. Kendi gezegenini kendisi boyadı. Boyarken neler anlattı neler... gülmekten kırılırsınız.

Güzel olan ana sınıfında olmasına rağmen tüm gezegenleri tanıyor. Güneşin bir gezegen olmadığı yıldız olduğu, Jüpiter'in en büyük gezegen olduğu, Satürn'ün gazlardan oluştuğu ve bir kuşağa sahip olduğu, Plüton'un bir gezegen olmadığı cüce gezegen olduğu, en sıcak gezegenin Merkür olduğu gibi...

Ödevimiz de kuyruklu yıldız, Kuzey'in deyimiyle "kayan yıldız" ve astroitleri de unutmadık tabi ki...

Ödevimizin zeminini hazırlamada Buse ablamız yardımcı oldu. Değişik boylardaki toplarımızı guaj boya ile Kuzey boyadı. Gezegenlerin Güneş Sistemine yerleştirilip sabitlenmesinde biz yardımcı olduk. Topları mukavvaya raptiye ve beyaz tutkal yardımı ile tutturduk.

Toplardan bahsetmişken kırtasiyelerde köpükten değişik boylarda topları alabilirsiniz. Özellikle okullara yakın kırtasiyelerde bu tarz materyalleri temin etmek mümkün. Hatta böyle bir ödeviniz olduğunda kırtasiyelere ne yapmak istediğinizi anlatınca size değişik materyaller önerebiliyorlar bu konuda da bilginiz olsun.

Son olarak okulumuza ve öğretmenimize çok teşekkür etmek istiyorum. Oğluma bu deneyimi yaşattığı ve bizimle paylaşmasına imkan verdiği için...

Sevgiyle kalın...

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

A Spoonful of Sugar-Çikolatalı Tart

Sodalı Börek (Yumurtasız)