Poğaça (Küçük Ekmekçikler)

 Sade olmasına rağmen çok lezzetli bir poğaça oldu.
Ellerime sağlık ;)

Malzemesi
2 yumurta ( bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1,5 su bardağı süt
yarım paket margarin (125 gr.)

125 gr. tereyağ (margarin kadar)
1-1,5 yaş maya
4 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un



Üzeri İçin;
Ayırdığımız yumurta sarısı
2 yemek kaşığı su
bir tutam şeker

Hazırlanışı
Öncelikle süt biraz ısıtılarak ılık hale getirilir.  Süt, şeker ve maya konularak yaklaşık 20 dakika kadar mayalandırılır. 

Yağ ve yumurta da katılarak sıvı malzemeler iyice karıştırılır. En son un ve tuz da eklenerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Vaktiniz varsa üzerini örtüp hamur yaklaşık iki katına çıkana kadar mayalandırın.

Küçük parçalar alarak fotoğraftaki gibi şekil veriyoruz. Siz arzu ettiğiniz şekli verebilirsiniz. Ben sade yapmayı tercih ettim ama siz istediğiniz iç malzemeyi koyabilirsiniz. 


Küçük ekmek şekli vermek için ortalarını kesiyoruz. 
 Tepside bir yarım saat daha mayalanırsa çok daha yumuşak poğaçalar oluyor.

Yumurta sarısı, su ve şekeri iyice karıştırıp fırına vermeden hemen önce poğaçalarımızın üzerine sürelim. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz. 

 Nasıl kabarmışlar değil mi?
Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. Mmmmm nefis tek kelimeyle eline sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
  3. her kadının bılmesı gereken bır tarıf! :)) harıka

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarığı Burma / Burma Baklava (Bayram Tatlıları)

40 Kat Çıtır Börek

Evde Mayasız Peynir Yapımı