Mantar Soslu Spagetti (Italyan Usulü)
Uzun bir tatil yaptıktan sonra ilk tarifimi yayınlayım dedim.
Tatil Ege'de başladı, Karadeniz'de bitti. Arada Ankara'da düğün-dernek bile kurduk.
Ayrıntılarını uzun uzun yazacağım. Bugün çok beğenilen ve özel istek üzerine acilen yazdığım tarifimizi paylaşıyorum.
Sevgiyle kalın...
Malzemeler
1 paket yassı spagetti (Ben Filiz'in yumurtalı yassı spagettisini kullandım.)1 paket krema
1 çay bardağı süt
yarım kahve fincanı sıcak makarna suyu
500 gr. yıkanmış, doğranmış mantar3 diş sarımsak
1 küçük doğranmış soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
karabiber
tuz
Kişniş veya fesleğen (Ben koymadım)
Hazırlanışı
Makarnamızı paketin üzerindeki tarife göre haşlayalım.
Makarna haşlanırken sosunu da hazırlayalım ki sıcak sıcak servis edebilelim.
Tereyağ ve sıvıyağını birlikte tencereye koyalım, hafif ısınınca dövülmüş
sarımsakları, soğanları ve mantarları içine ilave ederek kavuralım. Kavrulurken ısının yüksek olmasına dikkat edin ki mantarlar sulansın ve kendi suyunda pişsin.
Kavrulan mantarların üzerine krema, süt, makarna
suyu, karabiber ve tuzunu ekleyelim. Beraberce 5 dakika daha
kaynasın ve kaşarın yarısını da ekleyerek sosun altını kapatalım.
Haşladığınız sıcak makarnayla sıcak sosu iyice karıştıralım. Kaşar peynirinin kalan yarısını ise makarnayı genişçe bir servis tabağına aldıktan sonra üzerine serpelim (isterseniz bu aşamada üzerine kişniş ya da fesleğen de serpebilirsiniz)
Unutmadan ekleyeyim, sıcak
sıcak servis yapın...
Afiyet olsun...
Ellerinize sağlık,nefis olmuş..Afiyet olsun..sevgilerimle..
YanıtlaSilev yemekleri
Silyemek tarifleri
tatlı tarifleri
sütlü tatlı tarifi
şekerpare
kazan dibi
muhallebi
puding
şerbetli tatlı tarifi
Zaten malzemeler müthiş tabii ki görüntü de öyle. Hani bir öğüne tek başına yeter dediklerimizden olmuş, ellerinize sağlık.
YanıtlaSil