Karnıyarık



Malzemeler

7-8 adet patlıcan (çok kalın olmayan ve düzgün şekilli)

Kızartmak için;
Sıvıyağ

İç Malzemesi
500 gr. kıyma
2 adet kuru soğan
4-5 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 adet domates
sıvı yağ
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber



sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
tuz

Üzerini süslemek için
dilimlenmiş domates ve sivri biber

Karnıyarık Nasıl Hazırlanır?

Patlıcanları şerit şerit yani alacalı dediğimiz şekilde soyun. Patlıcanların tam uç kısımlarına gelmeden çok dibine inmeden boyuna bir kesi atın. Adında da olduğu gibi karnını yarın ;) İç malzememizi buraya koyacağız. Patlıcanları bol yağda kızartın ve yağının süzülmesi için havlu kâğıda çıkartın. Eğer böyle çok yağlı oluyor, lezzet değil sağlık derseniz patlıcanları tepsiye alın fırça yardımıyla her yerine sıvı yağ sürün ve 180 derecelik fırında biraz yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir damla da olsun yağ olmasın derseniz. Patlıcanları tek tek alüminyum folyoya sarın ve fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Ben kızarttım ama siz istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.
Patlıcanlar pişerken iç malzemesini hazırlayın. Bunun için soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağı ve sivri biberleri incecik kıyın ve tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Salçayı da koyarak kokusu çıkana kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Domatesleri koyup pişirin ve en son olarak tuz, kırmızı pulbiber ve karabiberle baharatlandırın. Pişen patlıcanları kesilen kısmı üste gelecek şekilde fırın tepsisine dizin ve kestiğiniz kısımları hafif açın. Patlıcanların içine kıymalı harcı süzerek koyun. Üzerini domates ve biberle süsleyin.
Tavada kalan suya salça, su ve biraz da tuz ekleyin ve ocakta bir taşım kaynatın.
Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine dökün. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın ve önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında pişirin. Pişince folyoyu çıkarın ve yaklaşık 10 dakika kadar daha üzerindeki domates ve biber hafif kızarıncaya kadar fırında pişirin.

Karnıyarığı önceden hazırlayıp suyunu eklemeden bekletebilir, servis edeceğiniz zaman suyunu ekleyip, pişirebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Elinize sağlık.Ben folyoya sarmadan yağsız fırında közleyip yapıyorum çok hafif oluyor.

    YanıtlaSil
  2. Güzel ve Akıcı yazınız için teşekkür ederim, blogumu izlemeye alırsanız sevinirim... https://hastaliktakip.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir tarif olmuş :) bloğunu izlemeye alırsaniz mutlu olurum sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık yemek yapmaya meraklı amatör bir erkeğin bloğunu takip ederseniz sevinirim
    http://cakirinmutfagi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarığı Burma / Burma Baklava (Bayram Tatlıları)

Arnavut Böreği (Pırasalı)

Bazlama