Karnıyarık
7-8 adet patlıcan (çok kalın olmayan ve düzgün şekilli)
Kızartmak için;
Sıvıyağ
İç Malzemesi
500 gr. kıyma
2 adet kuru soğan
4-5 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 adet domates
sıvı yağ
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
tuz
Üzerini süslemek için
dilimlenmiş domates ve sivri biber
Karnıyarık Nasıl Hazırlanır?
Patlıcanları şerit şerit yani alacalı dediğimiz
şekilde soyun. Patlıcanların tam uç kısımlarına gelmeden çok dibine inmeden boyuna
bir kesi atın. Adında da olduğu gibi karnını yarın ;) İç malzememizi buraya
koyacağız. Patlıcanları bol yağda kızartın ve yağının süzülmesi için havlu kâğıda
çıkartın. Eğer böyle çok yağlı oluyor, lezzet değil sağlık derseniz patlıcanları
tepsiye alın fırça yardımıyla her yerine sıvı yağ sürün ve 180 derecelik fırında
biraz yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir damla da olsun yağ olmasın derseniz. Patlıcanları
tek tek alüminyum folyoya sarın ve fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Ben
kızarttım ama siz istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.
Patlıcanlar pişerken iç malzemesini hazırlayın. Bunun için soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağı ve sivri biberleri
incecik kıyın ve tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
Salçayı da koyarak kokusu çıkana kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve kavurmaya
devam edin. Domatesleri koyup pişirin ve en son olarak tuz, kırmızı pulbiber ve
karabiberle baharatlandırın. Pişen patlıcanları kesilen kısmı üste gelecek
şekilde fırın tepsisine dizin ve kestiğiniz kısımları hafif açın. Patlıcanların
içine kıymalı harcı süzerek koyun. Üzerini domates ve biberle süsleyin.
Tavada kalan suya
salça, su ve biraz da tuz ekleyin ve ocakta bir taşım kaynatın.
Hazırladığınız sosu
patlıcanların üzerine dökün. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın ve önceden
ısıtılmış 220 derecelik fırında pişirin. Pişince folyoyu çıkarın ve yaklaşık 10
dakika kadar daha üzerindeki domates ve biber hafif kızarıncaya kadar fırında pişirin.
Karnıyarığı önceden hazırlayıp suyunu eklemeden
bekletebilir, servis edeceğiniz zaman suyunu ekleyip, pişirebilirsiniz.
Elinize sağlık.Ben folyoya sarmadan yağsız fırında közleyip yapıyorum çok hafif oluyor.
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif olmuş :) bloğunu izlemeye alırsaniz mutlu olurum sevgiler...
YanıtlaSilellerinize sağlık yemek yapmaya meraklı amatör bir erkeğin bloğunu takip ederseniz sevinirim
YanıtlaSilhttp://cakirinmutfagi.blogspot.com.tr/