Ispanaklı Çanak Köfte


Artık çok daha fazla birlikte olacağız ve bir türlü yayınlayamadığım tarifleri kısa bir sürede tamamlayacağım. Tamamlamayı hedefliyorum demek daha doğru olur, sanırım.


Malzemeler
Köfte için;
1 kg kıyma
1 yumurta
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
Ekmek içi (siz ayarlayacaksınız)
Bol miktarda kekik
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz


Püre için;
yarım kg ıspanak
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ
Sos için;
2 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ
1-2 diş sarımsak
yarım çay kaşığı şeker
bir tutam kekik
Tuz

Üzerini süslemek için
Kırmızı biber
Kaşar

Hazırlanışı
Köfte malzemeleri ile köfte yoğurulur.
Yarım saat kadar dinlendirilir ve fotoğraftaki gibi çanak şeklinde köfteler yapılır.


Ispanaklar ayıklanıp, yıkanır ve doğranır. Biraz sıvıyağ da önce soğan sotelenir arkasından salça ile kavrulur. Ispanaklar eklenir ve en son tuzu atılarak ocaktan alınır.

Bu arada köftelerimiz de  200 derecede içleri iyice sulanıncaya kadar pişirilir.
sosu için, biraz sıvıyağda salça iyice kavrulur.
Biraz su ile kıvamı açılır sarımsak, kekik, tuz ve şeker eklenerek pişirilir.

Sulanan köftelerimizi fırından çıkarıyoruz ve içlerine ıspanaklarımızı koyuyoruz.
Kırmızı biberlerini halka halka doğrayarak ıspanağın üzerine yerleştirelim ve tekrar fırına verelim.
Yaklaşık 8-10 dakika sonra -köftelerimizde sosumuzda sıcak olacak şekilde- tepsinin kenarından sosumuzu döküyoruz.

Yaklaşık 15-20 dakika sonra -üzerindeki biberler yumuşayınca- köftelerin üzerine birer parça kaşar koyup kaşar eriyip hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun...

Not: Dakika ölçüleri benim fırınıma göre verilmiştir. Bu nedenle açıklamaları dikkate alın.



Yorumlar

  1. Ayy harika bir tarif bayıldım. Nasıl tatlı bir sunumu var, hemen ekliyorum listeme, eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Harika gözüküyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Köftenin her türlüsüne bayılıyorum ama bu şekilde hiç yememiştim. Tarifinizi mutlaka deneyeceğim. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarığı Burma / Burma Baklava (Bayram Tatlıları)

Arnavut Böreği (Pırasalı)

Evde Mayasız Peynir Yapımı