A Spoonful of Sugar-Çikolatalı Tart

Bundan sonra sizlerle yabancı blogları tanıyacağız. Değişik lezzetler tanıyacağız.
Benim biraz İgilizce pratik yapmam gerekiyordu.
Bu vesile ile hoşuma giden ve takip ettiğim yabancı bloglarla yazışmaya başladım.
Bu deneyimlerimi sizlerle de paylaşmak istedim.

Bugün ilk bloğumuzla başlıyoruz.

 
Lisa ve Sarah...
Avustralya'da yaşayan anne-kız birlikte blog yazıyorlar.
Lisa uğraşı terapisti, Sarah ise lise öğrencisi...
Onlarla ilgili daha detaylı bilgi isteyenler için,


2008'den beri blog yazıyorlar.
Sadece yemek tarifleri değil bir çok alanda değişik paylaşımları var.
İngilizce bilmeyenler endişelenmesin, sayfayı ziyaret ettiğinizde anlayacaksınız.
Çok beğenip merak ettiğiniz tarifleri de Türkçe'ye çevirme konusunda elimden gelen yardımı yapacağım.
Bana da yazabilirsiniz.

Lisa sayfasını bloğumda tanıtmama izin verdi ve
bir tercih yapması gerekse en özel tarifinin hangisi olduğunu sordum.
Eminim seçim yapması çok zor olmuştur.
Special Recipe - Chocolate Tart
En yakın zamanda ben de deneyeceğim ve sizinle tekrar paylaşırım.
Denemek için sabredemedim ve tarifi sizin için Türkçeye çevirmeye çalıştım.


 A Spoonful of Sugar sayfasından alıntıdır

 23 cm'lik Tart kalıbı  kullanacağız.

Tart Hamuru (PATE SUCREE CHOCOLAT)

Malzemeler

  • 1 1/8 cup çok amaçlı un
  • 1/8 cup şeker
  • 2 yemek kaşığı şekersiz kakao (Dutch-process/Hollanda'da işlenmiş)
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı soğuk tuzsuz tereyağı - küçük parçalara kesimiş
  • 1 yumurta sarısı, hafifçe çırpılmış
  • 1/2 çay kaşığı saf vanilya özü
  • 1-2 yemek kaşığı soğuk krema ya da buzlu su

Yapılışı
  1. Mutfak robotunda un, şeker, kakao, ve tuz kombine olacak şekilde iyice karıştırılır. Tereyağı eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Yağ iyice eriyinceye kadar robotun yavaş ayarında karıştırılır. Yumurta sarısı, vanilya ve 1 yemek kaşığı krema/buzlu su eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Hamur birbirini tuttuyorsa tamam ama hala kuru ise 2. kaşık krema/buzlu su da eklenir.
  2. Hamura disk şekli verip, üzerine streç (plastik) ile sarılır ve buzdolabında sertleşinceye kadar, en az 1 saat (veya en fazla 2 gün) dinlendirin.

Çikolata dolgusu

Malzemeler

225g bitter çikolata
6 yemek kaşığı (90g) tereyağ, küçük küp küp kesilmiş şekilde
2 yumurta, hafifçe çırpılmış
1/3 cup (80ml) krema
1/4 cup (50g) şeker
1 çay kaşığı vanilya özü
üzerine serpmek için pudra şekeri
Yapılışı
  1. Çizgili tart kalıbına 3-4 mm kalınlığında bastırarak (ya da oklavayla açarak) yayılır. kalıbın içine iyice yerleştiğinden emin olun. Bir çatal yardımı ile hamura delikler açalım ve kalıbın içini kuru fasülye ile doldurarak (Bizim pişirme alışkanlığımızda -en azından benim uyguladığım bir yöntem değil- yok ama tart hamurunun üzerine aleminyum folyo koyup üzerine kuru fasülye koyarak fırınlıyorlar. Merak edenler buradan inceleyebilir ya da pişirme kağıdı ve pirinç ile pişirme şekli) fırında (ön ısıtmalı) 170 derecede (340 F) yaklaşık 17-20 dakika, hafif sararıncaya kadar pişirelim. Daha sonra soğumaya bırakalım.
  2. Dolgu malzemesi için; Bir tencerede çikolata ve tereyağını kısık ateşte pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırarak eritelim ve ateşten alalım, 5 dakika ılısın. Bir kapta yumurta, krema, şeker ve vanilyayı iyice çırpalım ve çikolatalı karışımı da ekleyerek birbiriyle iyice karıştıralım.   
  3. Dolgu malzememizi, pişirtiğimiz ve soğuyan tart hamurunun üzerine döküyoruz. Tekrar fırınlıyoruz. Dolgu malzemesinin kenarları hafif kabaracak ve orta kısım kalıp nazikçe sallandığında hafif sarsılacak şekilde pişirin, 20-25 dakika. (Tartın orta kısmı-merkezi- soğudukça şekil alacak, sertleşecek) 
  4. Biraz ılıdığında üzerine pudra şekeri serpilecek. 

A Spoonful of Sugar sayfasından alıntıdır.
Lisa, bu tartın ailesinin favorisi olduğunu söylüyor ve çilek ya da vanilyalı dondurma ile servis yapılmasını öneriyor.

Lisa'nın severek takip ettiği Favori Blogları...


Sevgiyle kalın...

Not: Henüz tarifi denemediğimi tekrar hatırlatayım.
Yakında ben de deneyeceğim. 




Yorumlar

  1. Bloglar arkadaşlığımızın gelişmesine ve bir çok ülkeden yeni arkadaşlıklar edinmemize sebep oluyor..Ne mutlu bize..Benimde bir çok böyle yabancı arakadaşım oldu...Bu blogada hemen bakıyorum..Tarta bayıldım,bende denemek istiyorum..Paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarığı Burma / Burma Baklava (Bayram Tatlıları)

Evde Mayasız Peynir Yapımı

40 Kat Çıtır Börek