Annemin Keki


Ben artık kek yapmayacağım!
Aynı malzemeleri koyuyoruz.
Ben zaten annemden öğrendim ama ben yaptığım böyle kabarmıyor ;)
Anne eli böyle birşey demek ki!


Malzemeler

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ (3/4 su bardağı)
1,5 su bardağı süt
3,5-4 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya
Kakao
Meyve şekerlemesi (İsterseniz damla çikolatada çok yakışıyor)

1 kaşık margarin (kek kalıbını yağlamak için)

Hazırlanışı

Önce yumurtalarla şeker çırpılır hem de kaşıkla...

Sonra içine yağ ve süt eklenir azıcıkta öyle karıştırılır.

Sonra un, kabartma tozu, vanilya eklenir ve yine kaşıkla yalancıktan çırpılır.

Keke kalıbı margarinle iyice yağlanır ve hamurdan 1 su bardağı kalacak şekilde kalıba dökülür.

Kalan kek hamuruna kakao eklenir ve kalıba dökülür.


170 derece fırında pişirilir.


Annem yaparsa bir karış kabarır, ben yaparsam takriben bunun 2/3'ü kadar kabarır.

Bakalım sizin ki ne kadar kabaracak...


Ellerine sağlık, anneciğim... 

Bu tarifi 76.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ için Füsun arkadaşımıza gönderiyorum.

 

Yorumlar

  1. Anne eli işte:) Anennin ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. BU GÜZEL KEK TARİFİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER ETKİNLİĞİNİZE MUTLAKA KATILMAYA ÇALIŞCAM HOŞCAKALIN TARİFİNİZİ YAYINLADIM

    YanıtlaSil
  3. Wllerine sağlık arkadaşım,anne elinin yerini hiç bir şey tutarmı..seninkide nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  4. fincan teyze canım çekti hemen yapayım akşam çayında yiyelim.Size de afiyet olsun.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarığı Burma / Burma Baklava (Bayram Tatlıları)

Arnavut Böreği (Pırasalı)

Bazlama