Saç Kavurma


Blog dünyasından çok uzak kaldım sankii...
Ama artık çok daha sık görüşeceğiz. 
Herkese selam... ;)

Malzemeler
1 kg dana kuşbaşı 
2 tane orta boy kuru soğan
6-8 tane sivri biber
4-5 adet domates
Varsa incecik doğranmış iç yağı ya da kuyruk yağı koyabilirsiniz - Her ikisi de yoksa 1 yemek kaşığı tereyağı 
Tuz

Saç Kavurma Nasıl Yapılır?

Eğer varsa ocak üstü kavurma sacı  yoksa geniş bir tava ya da tencerede kullanabilirsiniz.
Öncelikle iç yağı ya da kuyruk yağı kullanacaksanız. Bunları incecik doğrayarak sacın dibine koyun. Eğer bunlar yaksa bir yemek kaşığı tereyağı  koyun ve üzerine  kuşbaşı doğranmış etleri ekleyin. Öncelikle eti harlı ateşte et kendi suyunu salıncaya kadar üzerine bir kapak örterek kavurun. Sulandıktan sonra ocağın ısısını iyice kısın. Et kendi suyunu çekinceye kadar aralıklarla karıştırarak kavurun (üzerine kapağı örtün yoksa et pişmeden suyunu çeker). 

Et suyunu çekince ince doğranmış soğanları ekleyerek kavurun soğanlar hafif kavrulunca incecik doğranmış sivri biberleri ekleyin. Birkaç dakika da bu şekilde kavrulduktan sonra kabukları soyulmuş ve ince doğranmış domatesi ekleyin. Domatesler iyice piştikten sonra tuzunu atın, bir taşım kaynatıp kapatın yoksa etiniz sertleşir.




Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarığı Burma / Burma Baklava (Bayram Tatlıları)

40 Kat Çıtır Börek