Zencefil - Bal - Limon / Şifa Olsun!



Uzun süredir yazmadığımın farkındayım. 
Kendimi affettirmek için güzel bir kış karışımı ile başlayım, dedim. 
Ankara'da yine grip salgınları başladı. Evde biri hastalanınca hepimizi geziyor grip, tam iyileşemeden tekrar hastalanıyoruz. Özellikle geçen sene Kuzey okula başladıktan sonra kışlar daha zorlu geçmeye başladı. Geçen sene ilk dönemi antibiyotiklerle geçirdik. Baktık olacak gibi değil, anneannesinin geleneksel karışımlarına başladık ve 2. dönemi antibiyotiksiz atlattık. Bu sene de sürekli kullanıyoruz ve faydasını görüyoruz. Bu karışımla hiç hasta olmuyor demiyorum. Okulda çocuklar ister istemez birbirlerine bulaştırıyorlar, terliyorlar, koşturuyorlar, içeri-dışarı derken hastalıkları daha ağır geçiriyorlar.

Bu karışımla sanırım vücut direnci kuvvetlendi. Hafif burnu aksa, sesi değişse de antibiyotik kullanmadan atlatıyoruz, diyebilirim. 

Anneannemizin şifalı karışımı ;)

Malzemeler

yaklaşık 1 limon büyüklüğünde zencefil
6 limon
1 su bardağı bal

Hazırlanışı

Zencefili kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Limonların 2 tanesini de halka halka doğrayın. Büyükçe bir kavanoza koyun. Kalan 4 limonun suyunu sıkın ve ekleyin. Yaklaşık 1 su bardağı kadar balı da karışıma ekleyin. İyice karıştırın ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. 

Kullanmadan önce kavanozu tekrar çalkalayın ve su bardağının dibine 1 parmak olacak şekilde koyun. Üzerine oda sıcaklığında içme suyu ekleyin. Limonata tadında olan karışımı çocuklar içerken hiç zorluk çıkarmıyorlar. Ekşi olmuşsa biraz daha bal ekleyebilirsiniz. Karışımı mutlaka buzdolabında saklayın. Buzdolabında yaklaşık 1 ay kalabilir dediler ama sabah akşam kullanıldığında zaten 1 haftayı bulmuyor. Taze taze yapmayı tercih ediyorum, size de öneririm. 

Şifa olsun...





Yorumlar

  1. Zencefile bayılırım. Muhteşem bir karışım bence. Kış aylarında tüketilmesi gerek. Sıcak su eklenerek kış çayı gibi de tüketilebilir. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çocuklara çok gerekmedikçe antibiyotik vermekten sakınıyoruz. Doğal yöntemler uygulamak çok daha iyi. Öneri için teşekkürler. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. bu karışımı hep duyuyorum ama hiç denemedim, aklımın bir köşesinde dursun, teşekkürler ...

    YanıtlaSil
  4. Ben de çok memnun olarak yapıyorum ve bayıla bayıla içiyoruz.

    YanıtlaSil
  5. Kış aylarında böyle doğal yöntemler kullanmak çok faydalı.Hatırlattığınız için teşekkürler herkese şifa olsun...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

A Spoonful of Sugar-Çikolatalı Tart

Sodalı Börek (Yumurtasız)