google-site-verification: google601c61c448c195d7.html Fincan Teyze: Şubat 2013

27 Şubat 2013 Çarşamba

Sarma Börek (Suda bekletilen)


Hani şu pişmiş halinin fotoğrafları olmayan böreğimiz vardı ya işte ondan yaptım.

Fırından çıkar çıkmaz fotoğrafladım.

Yapılış aşamaları için;



20 Şubat 2013 Çarşamba

Fırında Tavuk


Fırında tavuk, nam-ı diğer "tembel yemeği"...
Ya da şöyle diyelim, acil durumlarda pratik bir yemek ;)

Tavuğun istediğiniz parçalarını azıcık sıvıyağ ve
baharatla (bol kekik, kırmızı biber, tuz, isterseniz köri...) tatlandırıyoruz.
Patates ve havuçları soyup iri iri doğruyoruz.
Çok küçük doğrayınca parçalanabiliyor.

Bir kaç diş sarımsak sarımsağı bütün olarak içine atabilirsiniz.

Buzdolabı poşetine yerleştiriyoruz ve 200 derecede iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Hazırlaması 10 dakika...

Hem pratik hem lezzetli ;)

Siz bunlarla uğraşırken mutfağın ortasına Kuzey'in deyimiyle "Deniz" yapılacak...

O size bir şeyler anlatırken siz de bütün işlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

Bakır hamur teknesinin başka hangi amaçlarla kullanılabileceği konusunda yeni bir fikir olabilir ;)

Yerim ben seni...
Küçük adamım benim...

13 Şubat 2013 Çarşamba

Zeytinyağlı Kereviz - 2


Bu aralar o kadar çok tarifle kereviz denedim ki, anlatamam.
Ama sonunda damak tadımıza en uygun olanını buldum.
Tarif Hayriye Teyzemden...

Bu tarifi annemin gününe yapmıştık ve çok beğenildi.

Hatta Ayten Abla tarifini istemiş.
Bu tarif onun için geliyor.

4 Şubat 2013 Pazartesi

Fellah Köfte (Adana Usulü)



Daha önce İçli Köfte'nin nasıl yapılacağını yazmıştım.
Fellah Köfte de içli köftenin dış malzemesi ile aynı şekilde hazırlanıyor.
Üzerine domatesli salçalı sos hazırlıyoruz.
İsteğe bağlı sarımsaklı yoğurt ekleyenler de var, tercih sizin...