Kayıtlar

Şubat, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Sarma Börek (Suda bekletilen)

Resim
Hani şu pişmiş halinin fotoğrafları olmayan böreğimiz vardı ya işte ondan yaptım.
Fırından çıkar çıkmaz fotoğrafladım.
Yapılış aşamaları için;
Tarifi tıklayın... 

Fırında Tavuk

Resim
Fırında tavuk, nam-ı diğer "tembel yemeği"... Ya da şöyle diyelim, acil durumlarda pratik bir yemek ;)
Tavuğun istediğiniz parçalarını azıcık sıvıyağ ve baharatla (bol kekik, kırmızı biber, tuz, isterseniz köri...) tatlandırıyoruz. Patates ve havuçları soyup iri iri doğruyoruz. Çok küçük doğrayınca parçalanabiliyor.
Bir kaç diş sarımsak sarımsağı bütün olarak içine atabilirsiniz.
Buzdolabı poşetine yerleştiriyoruz ve 200 derecede iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Hazırlaması 10 dakika...
Hem pratik hem lezzetli ;)
Siz bunlarla uğraşırken mutfağın ortasına Kuzey'in deyimiyle "Deniz" yapılacak...
O size bir şeyler anlatırken siz de bütün işlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.
Bakır hamur teknesinin başka hangi amaçlarla kullanılabileceği konusunda yeni bir fikir olabilir ;)
Yerim ben seni... Küçük adamım benim...

Zeytinyağlı Kereviz - 2

Resim
Bu aralar o kadar çok tarifle kereviz denedim ki, anlatamam. Ama sonunda damak tadımıza en uygun olanını buldum. Tarif Hayriye Teyzemden...
Bu tarifi annemin gününe yapmıştık ve çok beğenildi.
Hatta Ayten Abla tarifini istemiş. Bu tarif onun için geliyor.

Fellah Köfte (Adana Usulü)

Resim
Daha önce İçli Köfte'nin nasıl yapılacağını yazmıştım. Fellah Köfte de içli köftenin dış malzemesi ile aynı şekilde hazırlanıyor. Üzerine domatesli salçalı sos hazırlıyoruz. İsteğe bağlı sarımsaklı yoğurt ekleyenler de var, tercih sizin...